مک لیفت وارد کننده انواع جرثقیل های سقفی دستی و برقی تکفاز و دوفاز با برند های مختلف کیتو، تی ایکس کا، ایبل، الفانت، ویتال، هرینگتون و کلیه اتصالات جرثقیل برقی. جرثقیل سقفی ابزاری برای بالا یا پایین بردن با بصورت دستی، الکتریکی و حتی مکانیکی میباشد که از طریق سیم بکسل و یا زنجیر با جمع کردن آن به دور درام و یا چرخ بالا بر عمل می کند. از جرثقیل های سقفی در کارگاه ها و کارخانجات صنعتی برای بلند کردن بار معمولا همراه با اتصالات و در تناژ مختلف استفاده میشود. برندهای بسیار متعددی از جرثقیل سقفی در حال حاضر در بازار موجود میباشد که موارد دستی آن به سبب سادگی در تولید و استفاده تولید کشورهای چین و تایوان و چرثقیل های سقفی برقی ساخت کشورهای آمریکا مثل شرکت دماگ، ژاپن مثل برند الفانت و کیتو و حتی برندهای معتبر چینی مثل ایبل و تی ایکس کا می باشد. اتصال جرثقیل سقفی به سقف میتواند از طریق قلاب برای اتصالات موقت صورت بپذیرد که معمولا فقط لیفتینگ را در پی دارد و یا بصورت دائمی با سوار شدن بر روی ترولی ها بر روی ریل صورت پذیرد که علاوه بر لیفتینگ برای حمل افقی بار نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
دسته بندی های مختلفی برای جرثقیل سقفی وجود دارد که بر حسب شکل و مکانیزم، نیروی بالابرنده (دستی، برقی و پنوماتیکی)، نوع کارکرد (تک کاره و چند کاره) وجود دارد. جرثقیل های سقفی از نظر نوع مکانیزم به دو نوع زنجیری و سیم بکسلی تقسیم میشوند که هر یک مزایا و معایبی دارند و برای صنایع مختلفی با محدوده بار متفاوتی تعریف میشوند. از نظر نیروی مصرفی جرثقیل های سقفی به سه دسته برقی، پنوماتیک و دستی تقسیم میشوند که مورد دستی و برقی آنها کاربرد گسترده تری دارد. جرثقیل های سقفی برقی میتوانند بدون گیربکس و تک کاره و یا دارای گیربکس و چند کاره باشند.
برای انتخاب نوع مناسب جرثقیل سقفی باید فاکتورهایی مثل نوع کاربری، میزان لود بار، شرایط محیطی، سیکل حرکتی و ارتفاع لیفتینگ را مورد نظر قرار داد. عدم توجه به این فاکتور ها موجب انتخاب نوع نا مناسب جرثقیل سقفی و بالا رفتن هزینه حفظ و نگهداری و تعمیرات آنها میشود. قبل از بیان مزایا و معایب هر یک از جرثقیل های سقفی زنجیری و سیم بکسلی باید خاطر نشان کرد که بطور کلی از جرثقیل سقفی سیم بکسلی در بارگیری های بالای 5 تن استفاده میشود و این در حالی است که جرثقیل های سقفی زنجیری برای بارگیری های 0.2 الی 5 تن مورد استفاده قرار میگیرد و از این لحاظ تفاوت کاربری روشنی دارند.
بدون تردید پرکاربردترین، ارزان ترین و نوع جرثقیل سقفی می باشد که ویژگی های زیر را داراست:
با گردش زنجیر بر روی دنده اسپراکت و انتقال نیرو تنها لیفتینگ عمودی بدون هیپ حرکت افقی را بوجود می آورند
برای لیفتینگ بار تا 35 تن مورد استفاده قرار میگیرند
ارزان تر از جرثقیل های سقفی سیم بکسلی هستند
هزینه حفظ و نگهداری کمتری دارند
در فیزیک مکانیک کمیتی به نام گشتاور وجود دارد که بدون شک برای هر شخصی به نوعی آشنایی دارد. اما به واقع گشتاور چیست و چگونه در تبیین ساز و کار جرثقیل های سقفی نقش موثر دارد. گشتاور در واقع حاصل ضرب نیرو در فاصله عمودی تا نقطه مرکز گردش می باشد. در جرثقیل های سقفی از چند چرخدنده درگیر که هر یک حول محوری متفاوت در حال گردش هستند استفاده شده است. نیرویی که توسط زنجیر غیر متصل به بار وارد میشود بر روی چرخدنده ای با قطر بزرگ وارد میشود. این نیروی بسیار کم ضربدر قطر بزرگ چرخدنده درگیر گشتوری را ایجاد میکند که با درگیری چرخدنده ها در نهایت بر روی چرخدنده درگیر با بار وارد میشود. این چرخدنده بار زیادی را متحل میشود اما قطر بسیار ناچیزی دارد. در نتیجه بار زیاد ضربدر قطر ناچیز این چرخدنده گشتاوری را بوجود می آورد که با نیروی کم ضربدر قطر زیاد چرخدنده دستی برابری کرده و جسم به حرکت در می آید. به همین دلیل است که هر چه جرثقیل سقفی توان بالاتری داشته باشد نسبت حرکت زنجیر غیر عامل به زنجیر عامل بیشتر میشود.
هر دو ابزار لیفتراک و جرثقیل سقفی در انبارها و کارخانجات برای بلند کردن و حمل اجسام سنگین استفاده میشوند اما فاکتور اصلی در انتخاب یکی از این دو نوع ابزار چیست؟ مهمترین فاکتور انتخاب فضا و نوع بار است چرا که از لیفتراک ها در فضاهایی استفاده میشود که قابلیت حرکت لیفتراک و گردش آن وجود داشته باشد. علاوه بر این از لیفتراک برای حمل بار های پالتی استفاده میشود و حمل بارهای دیگر دارای مشکلاتی خواهد بود. لیفتراک ها بر خلاف جرثقیل های سقفی با سوخت مایع کار میکنند از این رو آلودگی های محیطی و نیاز به سوخت گیری از مشکلات دیگر آنها محسوب میشود. اما جرثقیل های سقفی چه دستی باشند چه برقی با منبع انرژی ثابت کار کرده و آلودگی محیطی ایجاد نمی کنند. جرثقیل های سقفی ارزان قیمت تر هستند و هزینه حفظ و نگهداری پایین تری نیز دارند. نوع بار و شکل بسته بندی بار در ساز و کار جرثقیل سقفی از اهمیت کمتری نسبت به لیفتراک برخوردار است. از معایب استفاده از جرثقیل سقفی نسبت به کیفتراک نیاز به ریل بندی سقفی می باشد که البته در فضاهای کوچک و با ارتفاعات پایین تقریبا انتخاب بدون رقیبی محسوب می شوند. از معایب دگیر جرثقیل سقفی نیاز به نیروی هدایتگر برای قرار دهی بار در قفسه ها می باشد که بسته به میزان بار و زاویه انحراف از محور اصلی میتواند نیروی بسیار بالایی باشد. این در حالی است که لیفتراک ها پس از بالا بردن بار میتوانند آن را در موقعیت افقی مناسب بدون دخالت نیروی ثانویه قرار دهند.
بدون تردید برای خرید جرثقیل های سقفی معیارهایی مثل کیفیت و عملکرد، طول عمر و دوام، امکان تعمیرات و موجود بودن قطعات، شرایط حفظ و نگهداری و البته قیمت کالا از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. بر این اساس و با در نظر گرفتن موارد قید شده گروه صنعتی مک لیفت جرثقیل سقفی با برند های زیر را به شما مشتریال گرامی پیشنهاد می کند.
یکی از معتبرترین برند های تولید کننده جرثقیل سقفی در دنیا که هم محصولات دستی و هم برقی را تولید میکند. نو آوری در تولید جرثقیل های سقفی مناسب با صنایع خاص از ویژگی های این برند ژاپنی می باشد. مهمترین مزایای جرثقیل های سقفی کیتو عبارتند از:
بدون تردید کشور آلمان به عنوان مهد صنعت در دنیا استاندارد های تولید بسیار دقیق داشته و از این رو جرثقیل سقفی دماگ آلمان بعنوان یکی از قابل اعتماد ترین محصولات در این زمینه کاری است.
شرکت ویتال ژاپن پیشرو در تولید جرثقیل سقفی از نوع دستی و کلیه متعلقات مرتبط با آن است. این برند ژاپنی موفق به فروش حداکثر تعداد جرثقیل دستی در دنیا شده است.
یکی از قدیمی ترین تولید کنندگان جرثقیل سقفی در دنیا و جزو قدیمی ترین محصولات وارد شده در ایران برند الفانت (فیل) ژاپن می باشد.